Bloglar

İşletmelerin Dijitalleşmesi Neden Gerekli?

0 dakika okunma süresi.

1032

 

¨Dijitalleşme herhangi bir işi, eşyayı, servisi dijital hale getirmek, dijital bir mecrada sunmak veya dijital imkanlarla farklı bir iş modeli yaratmaktır.¨

der Halil Aksu, Dijitopya adlı eserinde.

Yaklaşık 50 yıldır hayatımızda olan bu kavramın, son 20 yıldır aktif bir şekilde etrafımızda dolaştığını da ekler.

Bundan yirmi yıl önce dijital 1 ile 0 arasındaki veriler topluluğu olarak bilinen bir kavramdan ibaretti. 1 ile 0’ın çeşitli kombinasyonları sonucu oluşan, bilgisayarları ilgilendiren bir şeydi.

Peki, ya şimdi?

Şimdi dijital bizim için daha somut bir varlığa sahip.

1 ve 0’dan öte; Google, Amazon, İnstagram, Apple… Markalarıyla karşımızda duruyor.

Muhtemelen dijitalin akademik tanımını bilmiyoruz ama dijitalleşmenin nimetlerinden her an faydalanıyoruz.

Ve görünen tablo o ki daha da fazla faydalanacağız. Artık dijitalin etkisini kırsallarda dahi görüyoruz. Dijitalin olmadığı bir hayat artık mümkün görünmüyor. Eğer bir Amiş olmayacaksak.

Her kurum gibi işletmelerin de birtakım dijitalleşmeleri bünyesine eklemesi gerekiyor. Aksi takdirde çağın en belirgin motifi olan dijitalleşmeyi reddetmiş olacak. İşletmeyi ayakta tutan şey müşteriyse, müşteri işletmede bu motifi görmüyorsa?

Öncelikle varolmak, ardından kalıcı olmak ve en sonunda da büyümek için dijitalleşmeyi en kısa sürede içselleştirmek gerekiyor.

 

Zamandan Tasarruf Etmek İçin Diijitalleşmek

 

Zamana karşı yarışın açıkça görüldüğü bir zamandayız, bu hepimiz için böyle. Yoldan kazanacağımız 20 dakikanın bile kıymetini biliyor, yola çıkmadan haritadan gideceğimiz rotanın en iyi versiyonunu buluyoruz.

İşyerlerimizin departmanlarında, evlerimizin mutfaklarında, ulaşım araçlarında… Tüm bunların hepsinde bize zaman kazandıracak teknolojiler kullanıyoruz. Çünkü zaman kazanmanın en iyi yolu teknolojiden faydalanmaktır.

İşletme olarak dijitalleşmenin size en büyük artısı bu olacak: Zaman kazanacaksınız.

Dijital servisleri kullanan bir restoran hayal edelim. Siparişlerini online çözümler ile alıyor, restoran içerisinde bu siparişleri online olarak dağıtıyor. İşletmeci ve müşteri kuryeyi anbean online olarak takip edebiliyor. İşletme, tüm bu süreçleri insanlar aracılığıyla yapsa büyük bir zaman kaybından, bir de yüksek hata oranlarından bahsetmemiz gerekecekti.

Dijitalleşmenin bir başka büyük artısı da bu: Hata oranını en aza indirmek.

Yüksek hızda bir hizmet ve minimum hata. Müşterinin bir restorandan beklediği iki önemli unsur.

Sizi, Kirazsoft çözümleriyle, dijitalleşmeye çağırıyoruz.

Bu açık bir çağa davet mektubudur!

Teknolojiyle kalın, sevgiler.